Iloisia uutisia – Jeesusko muka rasistinen?

Raamatun sisällön tunteminen?

Jokainen, joka tuntee Raamatusta enemmän kuin ”muutaman jakeen” (!) – siis kokonaisuuden tasolla – on saanut todisteet siitä, ettei Jumala ole rasistinen.  Eikä Herramme Jeesus tuonut mitään esimerkkiä rasistisuudesta. Päin vastoin! Kun Jeesusta syytetään (perättömästi) se tapahtuu silkasta tietämättömyydestä, Raamatun sisällön tuntemisen vakavasta puutteesta, taikka ihan silkasta pahuudesta? Tällaiset herjat ja pilkat on hylättävä arvottomina ja tyhjinä puheina. Sanontakin on, että ”tyhjät tynnyrit kolisevat”…

Vihakirjoituksissa Raamattua ja uskoa vastaan voidaan nähdä ”kiihotusta kansanryhmää vastaan” ( = kristityt). Kirjoituksissa on myös laitonta hyökkäystä Raamattua vastaan. Se on edelleen lainmukainen eepos.

 • Maailmassa on noin 2,5 miljardia kristittyä, joiden Pyhä Kirja Raamattu on…
 • Se on maailman levinnein, luetuin ja tutkituin Kirja!
 • Se on käännetty kokonaisuudessaan 474 kielelle,
 • Uusi Testamentti 1231 kielelle, osia Raamatusta 2527 kielelle. . .

Yritykset kumota tai lopettaa Raamatun auktoriteettia? Ovat yhtä toivotonta kuin yrittää tyhjentää valtameriä pikkulusikalla kauhoen. Taikka kumota kuuta ja aurinkoa taivaalta, taikka koettaa ihmisvoimin vaientaa tuulia ja myrskyjä. . . Absurdia.

Uuden Testamentin opetukset

Herramme Jeesus oli kutsuttu tehtäväänsä ensisijaisesti oman kansansa, juutalaisten keskelle. Uutta Testamenttia huolellisesti ja analysoiden tutkimalla, on todistettavissa, että Jeesus toi esille yhdenvertaisen ihmisarvon asian. Hän oli:

 • köyhien ja sorrettujen ja syrjittyjen puolustaja
 • toimi ahneutta, vallanhimoa ja alistamista vastaan
 • puolusti lasten, heikkojen, sairaiden, naisten yhdenvertaista asemaa
 • nuhteli tekopyhiä uskontojohtajia, vallankäyttäjiä
 • jne, jne

Hän oli oman aikansa ja yhteisönsä varsinainen ”toisinajattelija”. Ja se olikin eräs relevantti syy, miksi juutalaisten johtotahot eivät häntä sietäneet. He vihasivat ja vainosivat Häntä. Juuri siksi, että Hän osoitti yhdenvertaista ihmisarvon aatetta. Ja se oli uhka totutulle vallankäytölle. Ja kuin aika oli, he saivat vihalleen täyttymyksen: roomalainen virkamies Pilatus pani kuolemantuomion pystyyn. Roomalaisella tavalla, ristille naulitsemalla. Kiihotus-ja viharikos synnytti loogisen lopun.

Mutta, sitä kukaan ei osannut aavistaa, ettei paholainen (entinen suojaava kerubi, Lusifer – langennut enkeli siis ) – voinut pitää Herraa Jeesusta tuonelan kahleissa! Suurempi auktoriteetti kumosi kuoleman vallan. Paholaisen riemu oli lyhytaikainen. Jeesus pani murskaksi kuoleman kalheet. Tietysti! Niinkuin vanhassa pääsiäismessussa lauletaan ”kuolemalla kuoleman voitti!”

Jeesus rasismia vastaan!

Niille joiden Raamatun kokonaistuntemus on hataraa taikka olematonta, on tässä muistutettava niistä tapauksista, joissa Jeesus nimenomaan osoitti yhdenvertaisuuden oppia, rasismia vastaan! (Nämä alla luetellut tapaukset löytyvät UT:n evankeliumeista.)

 • Paransi roomalaisen upseerin (miehitysvallan virkamiehen) palvelijan! (Matteus 8:5-13)
 • Vieraili syntisten parissa – syytettiin syntisten ystäväksi! (Luukas 15:1-2)
 • Meni Sakkeuksen, ahneuden synnistä tiedetyn tullimiehen kotiin! (Luukas 7:1-10)
 • Vapautti demonisen, riivatun miehen tämän hulluudesta! (Markus 5:1-19)
 • Kohteli spitalisia ihmisarvoisina ihmisinä, paransi heitä! (Markus 1:40-45, Luukas 17:11-19
 • Paransi sokeita, halvaantuneita, rampoja. (Matteus 4:23-25)
 • Nuhteli oppilaitaan rasistisesta ajattelusta! (Luukas 9:52-56
 • Nuhteli tekopyhiä fariseuksia ulkokultaisuuden synnistä! (Matteus 23:1-39)
 • Armahti syntistä naista, joka aiottiin kivittää kuoliaaksi. (Johannes 8:1-12)
 • Muistutti siitä, että kaikki ”syntiset” ovat samassa sarjassa. ( Luukas 13:1-5)
 • Liikkui halveksittujen ”samarialaisten” keskellä. (Johannes 4:4-44)
 • Jeesusta itseään syrjittiin, vainottiin. ( Johannes 4:44)

Jeesus paransi ”pakanavaimon” tyttären

Kaikkein selkein todistus siitä, ettei Jeesus ollut rasistinen, löytyy Matteus 15:21-28. KR /1992. Tässä koko keissi.

Kanaanilaisnaisen usko. . .

Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: »Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni.» Mutta hän ei vastannut naiselle mitään.

Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: »Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa.» Mutta Jeesus vastasi: »Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten.» Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi:

»Herra, auta minua!» Mutta Jeesus sanoi hänelle: »Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.» »Ei olekaan, Herra», vastasi nainen, »mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia.»

Silloin Jeesus sanoi hänelle: »Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot.» Siitä hetkestä tytär oli terve.”

Tätä em. kertomusta ovat Raamatun viholliset vääntäneet ja kääntäneet kieroon mennen tullen! Ja ellei tunne Jeesuksen toimintatapoja, kertomus oudoksuttaa?

Kerrotussa tapahtumassa näyttämöllä oli kreikatar, syyrofoinikialainen. Juutalaisessa katsannossa hän oli ”pakana”. Juutalaiset leimasivat sellaiset kuin ”koiran penikoiksi”. Ja Jeesus siteerasi niinkuin yleinen sanontatapa oli.

Tarkkaan tutkien Jeesus koetteli naisen uskoa. Hän tietysti ”näki” – (niinkuin Jumalan Hengen tasolla aina edelleenkin voi nähdä pintaa syvemmälle!) että naisella oli kova hätä, mutta luja usko! Äidit ovat usein sellaisia? He puolustavat lapsiaan kuin äitileijonat pentujaan. He kantavat lapsen hätää ja sairautta – kuin omassa kropassaan! Lapsen sairaus haastaa äitien voimat liikkeelle. Lapsen kärsimys kun tuntuu kuin se olisi omaa!

Jeesus näki ennalta naisen uskon. Siksi hän saattoi sanoa niinkin rumia sanoja? Ei se uutta ollut naiselle? Juutalaiset solvasivat sillä tavalla. Mutta nainen ei hellittänyt. Hän aisti, ettei Jeesus ollut sellainen juutalainen. Hän oli jo kuullut, miten Jeesus kulki samarialaisten alueella, jotka samarialaiset olivat juutalaisten silmissä alempiarvoista ”sekakansaa”.

Nainen näki ja tajusi ihan oikein. Jeesus ei luokitellut ihmisiä. Vaikka Hän siteerasi yleistä puhetta ja asennetta, että pakanat olivat kuin ”koiranpenikoita” – Jeesus itse ei sitä todistanut. Päin vastoin. Jeesuksen silmissä pakanavaimo oli IHMINEN! Hänen lapsensakin oli ihminen!

Vaikka Jeesuksen tehtäväfoorumi olikin juutalaisten parissa, Hän ei ollut sidottu aikansa ihmisten tapoihin. Parantamalla pakananaisen tyttären, Jeesus osoitti yhdenvertaisuutta ihmisten kesken. Ja se todistus pätee tänäkin päivänä!

Ja iloista uutista on myös se, että ylösnoussut Herra Jeesus voi edelleenkin parantaa, ja tekeekin joka päivä monia ihmeitä. Hengen vaikutuksesta ja voimalla! Siksi Jeesus lähetti oppilaansa tehtävään:

”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille!”

Markus 16:15 / Kr 1938

Kaikille. Luoduille. Ihmisille!  Ei siis rasistisia rajoituksia!

Tämä kirjoitus on alunperin julkaistu Uusi Suomi- Puheenvuoro foorumilla.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/iloisia-uutisia-11-jeesusko-muka-rasistinen/

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa